dissabte, 19 de gener del 2013

Pelegrí amb temps complicat.


Difícilment hem tingut un Pelegrí passat per aigua, tocats per Déu, per Sant Sebastià o, simplement, per casualitat, els pelegrinatges gairebé sempre han estat amb bon temps. Però aquest any, sembla que vol canviar una mica. No s’espera un mal temps generalitzat, ni pluja constant, fins i tot, tindrem ullades de sol, però demà el matí i dilluns tarda es probable que tinguem alguns ruixats i el vent acompanyi una bona estona. Intentarem detallar-ho.

Diumenge 20.
Dia ennuvolat. Matí encara amb algun ruixat desapareixent al llarg del matí. Vent i fred.

Matí: durant les primeres hores cel tapat i encara amb algun ruixat. Al llarg del matí les precipitacions s’aniran retirant i es començaran a obrir algunes clarianes. La temperatura no serà freda, a les 8 del matí rondarà els 10ºC a Tossa.
Tarda: s’anirà obrint el cel i bufarà una mica de vent de nord. Creixeran algunes nuvolades. En principi no sembla que hagi de descarregar cap ruixat. La temperatura anirà baixant al llarg del dia. A les 18 hores s’esperen uns 5ºC a Santa Coloma de Farners.


Dilluns 21.
Fred tot el dia. Creixement de nuvolades amb ruixats inconnexos tot el dia.

Matí: mig ennuvolat amb creixement de nuvolades. Podran començar a caure les primeres gotes a partir de mig matí. La temperatura serà freda. No es passaran dels 7-8ºC en tot el dia. A les 8 del matí rondaran els 4ºC a Santa Coloma.
Tarda: durant el migdia i la tarda els ruixats serien, puntualment, d’intensitat moderada. Serien ruixats inconnexos, per tant, difícils de precisar quan caurien i en quina part del trajecte. La cota de neu anirà baixant fins a situar-se en els 400 metres a la nit a la vegada que desapareixerien els ruixats. La temperatura serà freda. A Tossa s’espera que a les 20 hores no es passin dels 6ºC. Tot sembla indicar que l’arribada del Pare Pelegrí a Tossa seria passada per aigua.


Bon pelegrinatge!