diumenge, 20 de maig del 2012

50 litres a Tossa.

Avui les tempestes han estat importants a molts punts de Catalunya i Tossa no ha estat diferent, ha estat precisament a la nostra població un dels indrets on més ha plogut arribant a acumular entre la tempesta d'aquesta passada matinada i la tempesta del migdia, que ha estat la més important, gairebé 50 litres.

Observant el mapa següent de la xarxa meteoclimatic podem apreciar com a estat la zona de Barcelona i, especialment la Costa Brava, on s'han acumulat les precipitacions més importants.


Les conseqüències de les tempestes ha estat visible a Tossa amb la crescuda de la riera. En les següents fotografies cedides per en Jaume Mos, podem apreciar com els 50 litres s'han traduït amb la riera crescuda i que ha donat una bonica combinació de colors amb l'aiguabarreig una vegada la riera desembocava al mar.




Però les tempestes no nomès han deixat forts ruixats i alguna que altre calamarsada, sinò que a la zona de Joanetes, a la Garrotxa, la meteoròloga  Laura Ventolà ha fet aquesta instantànea. Un petit tornado que s'ha passejat enmig d'un partit de futbol.




Al llarg d'aquesta nit i demà dilluns pot tornar a repetir-se els ruixats i a les tempestes, això sí, no sembla que hagi de ser tant importants com les d'avui.