divendres, 9 de març del 2012

Actualització de l'incendi.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla Infocat
Una seixantena de dotacions treballen en les tasques d’extinció de l’incendi del Baix Empordà



Una seixantena de dotacions segueixen treballant intensament, i ho faran durant la nit, en l’incendi del Baix Empordà que continua actiu. Demà al matí està previst que s’incorporin tres helicòpters i quatre avions de vigilància i atac.

Al lloc, també s’han desplaçat nou patrulles del cos de Mossos d’Esquadra, deu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius de les policies locals, de la Creu Roja, i 50 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de les Gavarres, del Massís de Cadiretes, d’Ardenya, i d’altres de suport. També s’hi ha desplaçat la unitat mòbil de Protecció Civil per constituir, al parc de Bombers de Vall d’Aro, el Centre de Comandament Avançat (CCA) juntament amb el Centre de Comandament de Bombers (CCB).

Cal recordar que preventivament s’han desallotjat, fins el moment, 120 persones de la urbanització Fontbona i d’una masia de Llagostera, i de petits nuclis de Tossade Mar.

El perímetre del foc hauria afectat, segons les darreres estimacions, al voltant de 400 hectàrees de vegetació forestal.

El Servei Català de Trànsit informa que s’ha tallat el trànsit a la carretera Gi-682 entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. Continua tallada, a més, la carretera de Sant Grau, GiV-6821.