diumenge, 15 de gener del 2012

Canvi de temps

Amb la retirada de l’anticicló cap a l’Atlàntic que ens ha portat temps estable aquestes darreres setmana, les baixes pressions comencen a endinsar-se cap a la Península Ibèrica i, per tant, comencen a donar un canvi de temps important.
Tot i que Catalunya serà l’indret on menys afectarà la pertorbació que està creuant la Península d’oest a est, on està deixant precipitacions i nevades a cotes de tants sols 600-800 metres. De cara a demà dilluns si que notarem canvis en forma de cel cobert i precipitacions que no acumularan quantitats importants.

Amb el pas de la baixa, aquesta s’ubicarà davant la costa murciana injectant-nos flux de l’est, per tant, carregat d’humitat. La baixa es desplaçarà ràpidament originant que el flux de llevant duri només durant demà dilluns i, per tant, de cara a dimarts, tot i que encara hi haurà algunes nuvolades, el sol es tornarà a imposar.

Així doncs, de cara a demà dilluns tindrem una jornada amb cel cobert i precipitacions, especialment durant el matí. Les temperatures màximes seran més baixes i les mínimes més altes. No s’acumularan grans quantitats de precipitació, però si estarà el dia plovisquejant, especialment durant el matí i la tarda.