dimecres, 2 de novembre del 2011

Nou temporal de pluges. ATENCIÓ A LA RIERA!


El pas d'un sistema frontal associat a una profunda baixa ubicada entre el Cantàbric i Regne Unit ens portarà un nou episodi de pluges de cara a demà que, novament, ens podrà portar acumulacions de pluja abundants.

Les precipitacions serien més importants a partir de darrera hora del matí. Durant el migdia i la tarda les precipitacions poden ser intenses a tota la meitat est de Catalunya. A més, el vent del sud pot bufar amb força en punts elevats.

Així doncs, de cara a demà a Tossa s'espera un dia passat per aigua gairebé tot el dia. MOLTA ATENCIÓ a la crescuda de la riera. Després dels gairebé 200 litres recollits la setmana passada, tenim tot el terreny 'xop', el que originarà que tota la pluja que caigui no podrà ser absorbida pel terreny i, per tant, anirà a parar tota a la riera. Si els models no s'equivoquen i les precipitacions són d'intenses com indiquen de cara a la tarda, podríem tenir un ensurt davant la possibilitat elevada que la Riera de Tossa es pugui desbordar. Una situació a seguir al llarg de tot el dia de demà.

Aquesta situació de pluges anirà desapareixent de cara a divendres quan es podria repetir alguns ruixats al llarg del dia.