diumenge, 20 de novembre del 2011

Arriba un altre episodi de pluges.

Sembla que aquest novembre vol passar a l’història com un dels més plujosos i si continua per aquest camí ho aconseguirà. A Tossa ja portem aquest mes 175 mm recollits quan la mitjana amb prou feines s’arriba als 60 mm. Superarem el rècord del 1933 quan varen caure a Tossa més de 240 litres? Si els models tenen raó, si no els passem poc en faltarà.

Ahir al vespre i aquesta matinada han caigut a Tossa 3 litres més en un parell de ruixats de molt forta intensitat. Aquesta situació de sol, amb la possibilitat d’algun ruixats, tot i que poc probable, serà la tònica del dia d’avui. Però la situació que ens espera demà dilluns i dimarts és novament de aigua i més aigua.

Una vegada més, una baixa mediterrània recorrerà tota la costa mediterrània espanyola aportant-nos a partir de demà i, especialment, entre dilluns i dimarts, un nou temporal de llevant. Només cal donar un cop d’ull els següents mapes de pressió en superfície.

Situació sinòptica la nit de dilluns a dimarts, amb la baixa ubicada sobre les Illes Balears injectant-nos un nou flux de llevant.


Així doncs, novament haurem d’estar atents a la crescuda de la riera. Serà entre demà dilluns a la tarda i dimarts matí quan a Tossa es poden arribar a acumular novament quantitats importants de precipitació. En aquest sentit, hi ha diversos avisos de Protecció Civil per aiguats a les nostres contrades i el Pla INUNCAT està activat en fase d’alerta. Ho anirem seguint.