dimarts, 21 de juny del 2011

Avui, a les 19:16 hores comença l'estiu.

L'estiu s'estrena molt calorós

El sol lluirà a tot Catalunya aquest dimarts. Les temperatures altes continuaran i l'estiu, que comença les set i setze minuts de la tarda, arriba amb un temps propi d'aquesta estació: sol i calor. Malgrat això, als Pirineus encara hi han ruixats que es podrien estendre a la meitat nord occidental

L'estiu del 2011, que s'inicia aquest dimarts 21 de juny a les 19:16 de la tarda, es preveu que sigui el més calorós en anys. Les temperatures seran superiors a les normals sobretot a la meitat sud i est de la Península, també a les Balears i les Canàries.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) la calor serà la tònica del temps i, pel que fa a les pluges s'esperen que mantinguin els valors normals de cada estiu. El cap de predicció de l'Agència, Fermín Elizaga, ha assenyalat que la primera onada de calor començarà a finals d'aquesta setmana on tindrem un cap de setmana dominat pel sol. Elizaga afirma que algunes zones de la Península, com l'Andalusia occidental, podrien arribar a valors de fins a 40 graus centígrads.

El portaveu d'aquesta mateixa institució, Ángel Rivera, ha citat que "l'estiu 2011 estarà en la línia dels últims estius càlids que hem viscut" i ha afegit que aquesta tendència també afectarà a la resta del continent europeu.

Pel que fa a la previsió a Catalunya, l'estiu sembla que començarà dominat per la calor i el sol a quasi bé tota Catalunya excepte als Pirineus, on hi ha presència de ruixats que es podrien estendre a la meitat occidental. A partir de dijous, està previst que baixin les temperatures i que continuï aquesta inestabilitat als Pirineus però molt dispersa. No hi ha previsió que per la nit pugui irrompre algun ruixat, mantenint-se la Reventlla estable. Per Sant Joan el dia serà asolellat però amb temperatures un pèl més baixes. Finalment, pel cap de setmana es preu que domini el sol a tota Catalunya.
Enlace