dilluns, 14 de febrer del 2011

Poca aigua però amb fresca.

Doncs sí! Després de tenir el tossut anticicló a sobre dels nostres caps que ens ha portat dies estables però amb l’aparició de boires litorals, per fi s’ha canviat d’aires. El pas d’un sistema frontal avui ha renovat l’atmosfera i aquesta s’ha materialitzat amb molt poca pluja però amb una refrescada.

A Tossa només s’han recollit 1,5 mm i la temperatura màxima en prou feines ha passat dels 12ºC. Per tant, poca pluja però amb una refrescada necessària de les temperatures. Aquesta ha estat la tònica arreu de Catalunya, només cal veure els dos mapes següents, un sobre la precipitació total caiguda i l’altre sobre les temperatures màximes d’avui.


Precipitació acumulada al llarg del dia d'avui.

Temperatures màximes absolutes.

Per demà dimarts, s’espera un dia amb un cel tapat com més al sud i més clarianes com més al nord, com avui, amb molt poca precipitació. Les temperatures, això sí, continuaran fresquetes. Dimecres s’imposaria el temps estable amb mínimes fredes i glaçades a moltes zones de l’interior. Dijous, sembla que tornaria l’inestabilitat i podríem regar una mica millor que avui (registres entre 5 i els 10 mm). Seguirem l’evolució de cara a dijous.