dimecres, 22 de desembre del 2010

Més pluja esperant fred

Avui novament el dia s’ha aixecat amb cel cobert i humit, i així ha d’estar les properes 36 hores, fins i tot, generalitzant-se les precipitacions aquesta tarda i gran part del dia de demà. De cara a divendres, les precipitacions donarien pas al vent i al fred portant-nos un Nadal fred.

Pèro entrem en detalls, la baixa que tenim al sud-oest peninsular està inestabilitzant el temps portant-nos a nosaltres aquest dies una situació de sud, és a dir, vents humits acompoanyats per diferents fronts originats per aquesta mateixa borrasca. Un d’aquests fronts és el que ens està afectant ara que ensportarà una tarda i vespre passats per aigua. Mentrestant, la baixa està començant el seu camí cap a casa nostra i es preveu, que després de creuar tota la Península s’acabi ubicant de cara a demà al migdia just davant la costa catalana, és a dir, injectant-nos més humitat i inestabilitat i, per tant, generalitzant les precipitacions.

La baixa continuarà el seu camí fent girar els vents de nord cap a sud i, per tant, aportant-nos un ambient assolellat però molt més fred, especialment, durant la nit. Tindrem un Nadal i un Sant Esteve assolellats però amb fred de ple hivern.


Situació sinóptica d'avui a les 12 hores, on podem apreciar la baixa ubicada a Portugal i com els vents a Catalunya venen de sud a nord.

Situació sinòptica esperada per demà dijous al migdia. El centre de la baixa s'ubica just davant la costa catalana. Serà demà quan esperem més precipitacions a Tossa.

Model HIRLAM. Temperatures esperades a 1500 metres d'alçada (850hPa) la nit del 24 al 25, on apreciem la isoterma de -6ºC entrant al Pirineu.