dijous, 16 de setembre del 2010

Canvi important de temps.

Molta gent oblida que el mes de setembre és el segon mes més plujós a la nostra zona després d’Octubre i per tant, toca que plogui i no pas poc.

A hores d’ara, un solc fred s’estira de nord a sud de la Península Ibèrica amb una bossa més freda a la meseta sud. Aquest solc escombrarà la península d’oest a est conjuntament amb la bossa freda. No cal dir, que aquest solc té reflex en superfície en forma d’un front que s’està mostrant ben actiu amb una baixa enfront la costa de Portugal que es desplaçarà cap a l’est durant les properes hores. Apreciant l’imatge del satèl·lit s’aprecia perfectament.


Imatge de masses d'aire.

Imatge de vapor d'aigua

Cal dir, que és un situació molt complexa i el recorregut de la baixa, que no és molt profunda, es difícil de precisar. Per tant, s’haurà d’anar seguint el moviment del solc fred.

El que si està clar és que plourà, però no està clar on ho farà amb més intensitat. Sembla, que la cara sud del Pirineu i el litoral central i sud es on poden rebre les precipitacions més importants, en alguns casos, amb tempesta, forta intensitat i, fins i tot, alguna calamarsada. A Tossa, seria demà i divendres i dissabte al matí quan més pluja pordria caure. Ho anirem seguint.

Us deixo els diferents avisos per situació meteorològica de risc del Servei Meteorològic de Catalunya, de l’Agència Estatal de Meteorologia i de tiemposevero.


Mapa de risc de tiempo severo.

Alertes del Servei Meteorològic de Catalunya. Clic aquí
Alertes de l'Agèmcia Estatal de Meteorologia. Clic aquí
Alertes ESTOFEX. Clic aquí
Alertes Tiempo Severo. Clic aquí

1 comentari:

Vitus ha dit...

Hola Franc ja et trobaven a faltar, espero que les vacances t'hagin anat be, salutacions.