dimecres, 28 de juliol del 2010

Possibilitat de ruixats

Demà sembla que podríem tenir un d’aquells dies d’estiu on apareixen els ruixats de curta durada i de matinada.

Així doncs, i observant els diferents models d’humitat esperats de cara a la propera matinada (nit de dimecres a dijous), podem apreciar humitats elevades en els nivells baixos que ajudaran a la convecció. A més, aquesta convecció de creixement de nuvolades s’accentuarà al llarg de dijous, on es podran produir tempestes, algunes d’elles d’una certa intensitat, en punts de l’interior del nord-est.

Humitat esperada a 850 hPa (1500 metres d'alçada), on s'aprecia humitat elevada a la meitat nord de Catalunya.

Humitat esperada a 700 hPa (3000 metres d'alçada), on s'aprecia humitat elevada a la franja costanera, el que fa pensar de l'aparició d'aquests ruuixats al litoral durant la matinada.


Per tant, a Tossa podem esperar un dijous ennuvolat, amb ruixats que ja podrien aparèixer a primera hora de la nit i continuar de forma irregular al llarg de la matina i més esporàdics però més intensos, al llarg del dia. Divendres, el cel quedaria mig ennuvolat sense precipitacions. Les temperatures baixarien una mica.


Onada de Calor al sud-oest d'Espanya

I mentre anunciem possibilitat de ruixats a Tossa, a la zona interior d’Espanya, especialment a la conca del Guadalquivir, Extremadura i zones interiors de la Meseta Sud estan en alerta per una onada de calor on les temperatures podrien superar els 38ºC i en alguns punts fins i tot els 40ºC.