divendres, 18 de juny del 2010

Última tongada de ruixats

L’últim cap de setmana d’aquesta primavera astronòmica (la primavera meteorològica va començar l’1 de juny), sembla que dirà adéu amb una última tongada de ruixats i una darrera refrescada. Després s’imposarà el sol i les temperatures cap amunt.

Així doncs, degut a la situació sinòptica de nord, continuarà l’entrada d’aires més freds i fronts que continuaran estabilitzant el temps. Així doncs, cal esperar el següent.


Divendres: Matí assolellat. A partir de mig matí començaran a créixer les nuvolades a la meitat nord i que ja deixaran les primeres gotellades al Pirineu. A partir de migdia i al llarg de la tarda, aquests ruixats s’extendran a la resta de la meitat nord, localment amb tempesta, de cara al vespre, podria arribar alguns ruixats al litoral.


Dissabte: serà el dia més complicat a la nostra zona de Tossa ja que s’esperen ruixats irregulars al llarg de tot el dia. Durant la matinada, tindrem un cel mig ennuvolat amb alguna gotellada. Al llarg del dia, s’aniran fent més despesos deixant un cel més tapat, especialment durant la tarda on s’espera que ens pugui afectar alguna tempesta més forta. Les temperatures tornaran a baixar i la neu, novament, farà acte de presència al Pirineu per sobre dels 2000 metres. Cal remarcar, que en zones de l’interior de Girona pot haver-hi alguna tempesta severa.


Diumenge: matinada encara amb alguns ruixats dispersos però amb tendència a obrir-se ràpidament clarianes tot i que es probable que quedin alguns núvols baixos. Les temperatures seran fresques amb una mínima que estarà per sota dels 14-15ºC on la neu al Pirineu podrà baixar per sota dels 2000 metres.


Així doncs, no cal dir que no serà pas un cap de setmana de platja ja que els ruixats i un ambient més aviat fresc ser`ala tònica predominant.