dimarts, 2 de març del 2010

Demà, dia d’aigua

Demà dimecres serà un dia d’aquells que un desitja quedar-se a casa. El vent de llevant, la pluja continuada i el temporal de mal que s’espera, farà què més d’un, al aixecar-se, prefereixi quedar-se al llit.

La culpa de tot plegat la tindrà una baixa que s’està formant a hores d’ara a la zona de l’Estret de Gibraltar. Aquesta, s’ha d’anar aprofundint progressivament a la vegada que viatja vorejant tota la costa mediterrània espanyola. Demà al migdia, aquesta estarà, segons sembla, just enfront del litoral català, impulsant vents humits de llevant a tota la façana litoral, especialment durant la tarda a la zona de Girona, deixant precipitacions continuades de moderada intensitat. A més, aquest vent de llevant bufarà amb alguns cops moderat que originarà una alteració marítima important a la Costa Brava, especialment a l’Emporda.

Degut a aquesta situació, a Tossa s’espera que al llarg del dia es vagi tapant al cel i al llarg de la nit i matinada les precipitacions guanyin terreny i intensitat. Serà al llarg del dia de demà, que les precipitacions a Tossa serien d’una certa intensitat, especialment a partir de migdia, quan el vent de llevant es reforçarà i les pluges es farien més importants. Es poden acumular més de 60 mm de pluja i les onades a primera línia podrien arribar als 3 metres d’alçada, el vent de llevant primer i de gregal després podrà superar els 80 km/h.

Model DWD. Situació esperada per demà a les 6 hores on s'aprecia el centre de la baixa davant el litoral tarragoní impùlsant ja un flux important de llevant, màxim responsable de la situació de pluges que tindrem al llarg de tot el dia de demà.


Model WAM. Vent esperat a les 12 hores de demà on s'aprecia tot el recorregut marítim i la seva intensitat.