diumenge, 7 de febrer del 2010

Setmana moguda: pluja, fred i…

Demà comencem una nova setmana i la començarem amb un temps totalment diferent al d’avui diumenge que obrirà les portes a una nova setmana de fred.

Demà dilluns, s’espera que el pas d’un sistema frontal formi una baixa que s’anirà aprofundint davant la costa catalana mentre vagi creuant el centre nord de la Península. Així doncs, demà al matí s’anirà tapant ràpidament i a partir de darreres hores del matí s’esperen que les precipitacions facin acte de presència a Tossa. Aquestes, es farien més persistents i continuades a partir de mitja tarda, durant el vespre, podien ser d’una certa intensitat. Es podran acumular quantitats una mica significatives. Aquesta precipitacions continuarien també al llarg de dimarts, però serien més intermitents i en forma de ruixats. Entre dilluns i dimarts es poden acumular fàcilment entorn els 40 mm a Tossa. Tindrem una mica d’alteració marítima amb mar de fons de metre i mig.

Desprès d’aquest episodi de pluges de dilluns i dimarts, la baixa que es desplaçarà cap a Itàlia juntament amb l’anticicló ubicat a les Illes Britàniques, obrirà la porta a un passadís de vents del nord molt freds que faran baixar les temperatures al llarg de la setmana i ens portarà un temps estable a partir de dimecres. Malgrat aquesta estabilització del temps, l’ubicació de l’anticicló al nord de les Illes Britàniques allargant-se fins cap al nord de Rússia, pot originar un bloqueig de les borrasques i aquestes fer-les baixar de latitud viatjant cap a nosaltres, per tant, podríem parlar que per finals de setmana tinguem molt d’aire fred i borrasques rondant a prop de nosaltres, és a dir, el proper cap de setmana es podria presentar un cap de setmana de neu. Però encara queden dies i s’haurà d’anar seguint. El que si està clar, és que demà dilluns i part de dimarts, les precipitacions regaran i bé el nostre territori i que després tindrem un baixada important de temperatures.

2 comentaris:

manel ha dit...

i a vallmoll ha de ploure tant?

Anònim ha dit...

Ahir els nuvols eren de neu