dijous, 18 de febrer del 2010

Més aigua.


Realment, aquest començament d’any està sent molt profitós meteorològicament. A Tossa, ja portem recollits més de 150mm aquest 2010 (el doble del que seria normal) i a partir d’aquesta nit, les galledes tornaran a augmentar una mica més.

L’origen serà el pas ràpid d’una baixa relativa que s’anirà aprofundint mentre vagi creuant la mediterrània occidental aquesta tarda. Les precipitacions a les Balears poden ser fortes. A casa nostra, s’esperen que les pluges avancin de sud a nord afectant la meitat est, les més important caurien aquesta nit i matinada al nord-est. No seran registres importants però suficients com per tornar a fer créixer rius i rieres. El vent de gregal es reforçarà que originarà una mica d’alteració marítima.

Al matí de demà divendres les precipitacions desapareixeran, però a la tarda s’esperen creixement de nuvolades que podran deixar alguns ruixats puntualment d’una certa intensitat amb tempesta i algun gra de calamarsa. Aquests ruixats són el símptoma de l’arribada d’una nova massa freda que tornarà a portar-nos temperatures baixes per dissabte però amb temps assolellat. Diumenge, un nou front, aquest càlid, ens tornaria a portar més pluges que obriria les portes a temperatures més suaus i un temps més estable que ja toca.