dimarts, 9 de febrer del 2010

Després de les pluges: fred i…


Fins a hores d’ara portem recollits a Tossa 60 litres de pluja, tota ella molt ben caiguda com portava temps que no queia. Per fi la riera baixa amb alegria i ha pogut netejar tota la brutícia que tenia acumulada i aportar sediments a la platja.

Aquesta situació de pluges, ha de continuar al llarg del dia d’avui, però seria ja més intermitents i al llarg de la tarda i, sobretot, la nit, han d’anar desapareixent. Però a part de les pluges, el que serà noticia a partir de demà serà el fred que s’accentuarà amb el vent. Però abans d’això, entre les últimes cuejades de les pluges i l’entrada freda tindrem una situació complexa. L’aire fred ja està entrant i aquest ha de començar a entrar de valent en diferents nivells de la troposfera a partir de migdia i encara les pluges poden caure més feblement en punts del litoral i prelitoral. És a dir, si quan entri la massa freda aquest vespre continuen havent-hi algunes precipitacions poden ser de neu en cotes baixes, entorn els 300 metres. Seria puntual i anecdòtic, però aquesta possibilitat existeix entre el triangle Baix Empordà-Montseny-Baix Llobregat al llarg del vespre.

El que si està assegurat és el fred que serà ben viu a partir de demà i especialment dijous i divendres, això sí, amb un temps estable. Podem estar davant els dies més freds de l’hivern. De cara al cap de setmana, l’ambient continuarà gèlid i qui sap si el Carnaval serà passat per neu... Ja veurem.

1 comentari:

Voi pa'llà ha dit...

Des de fa una mitja hora, estar caiguent una nevada al coll de terra negra.
Intensitat precipitació: alta
Temperatura: 0,5ºC
A cadiretes, tot ben blanc. Des del quilometre 3 de la GIP-6810 tot comença a estar blanc. He girat al quilometre 7, ja que començava haver neu acumulada a la carretera.
Pronòstic encerta meteotossa.