dijous, 10 de desembre del 2009

Confirmant l'onada de fred.... ¿i la neu?


Els amants de la meteorologia portem uns dies atents més del normal al canvi de temps que tindrem a partir de diumenge. Una llengua freda d’origen siberià sembla clar que ens afectaria de ple i imposaria un ambient hivernal arreu, amb temperatures màximes que amb prou feines passarien dels 10ºC a la primera línia de la costa i, fins i tot, amb glaçades a nivell de mar en zones de la Costa Brava.

Però l’expectació no està només en aquesta entrada freda que serà recordada per molts, si no per saber quina serà l’ubicació final d’una baixa que s’ha de formar al mediterrani i, per tant, si la massa siberiana vindria acompanyada amb inestabilitat o un temps fred però assolellat.

Models en mà i veient la situació, encara no és moment per fer un pronòstic acurat. El que si està clar és que a partir de diumenge les temperatures començaran una davallada molt important. Tema precipitacions haurem de veure com evoluciona tot plegat: xoc de masses d’aire, ciclogènesis mediterrània, temperatura del mar...

Com sempre, ho anirem seguint. Simplement una comparació, avui a les 15 hores teníem la isoterma +8ºC a 1500 metres, per dilluns a la mateixa hora s’espera que tinguem la -6 / -7ºC, uns 15ºC de diferència, facin càlculs.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

hi ha tarragona tamb n?

Anònim ha dit...

També farà fred a Tarragona, haurem de veure si hi haurà precipitació i fins on baixaria la cota de neu... Dissabte intentarem afinar al màxim.

Gràcies per seguir el blog.

Meteotossa

Anònim ha dit...

Enhorabona pel blog!

Anònim ha dit...

pos es veu k si nevara
lunik a on vic jo no pk stik a 177 metres, posa k stara a 300
bueno ya nire al pont, o montblanc xd
pero ojala neves aki
vinda dew