dimarts, 10 de novembre del 2009

Torna la primavera.

Malgrat que els darrers dies l’hivern s’ha implantat arreu del país, deixant la primera gran nevada al Pirineu i altres punts de muntanya de la meitat nord (Cordillera Cantàbrica) que en alguns punts de Lleida i Huesca s’han superat els 50 cms de neu, sembla que el temps estable es vol tornar a imposar i amb temperatures que serien més altes del normal, originant un temps primaveral.

A Tossa, estem tenint temperatures de ple hivern, amb mínimes entorn els 4-5ºC al poble i amb les primeres glaçades febles a la zona de la Vall de la Riera de Tossa amb temperatures entre els 0ºC i els -1ºC. A partir de demà i, sobretot dijous, les temperatures originaran una recuperació, sobretot les màximes que podran rondar els 20ºC de cara a dijous i divendres, les nits, continuaran fredes.

Per tant, avui encara s’esperen algunes nevades a la cara nord del Pirineu i alguns ruixats a la meitat oest i Pre-Pirineu de Lleida. Cota de neu entorn els 1200 metres que anirà pujant de cara a demà fins els 1800 metres. A la resta, al igual que a Tossa temps estable i assolellat tota la setmana.

4 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Completament d´acord amb aquesta previsió, encara que el fred que ha fet aquets dies, es més aviat de finals de desembre, avui a Barcelona-Sagrera amb tingut una mínima de 7,7º, es bastant baixa per ser de primers de Novembre i com bé dius tú les baixes no crec que pugin gaire, les que pujaran serán les màximes, però fins a 20º màxim, o sigui que tampoc es calor, ja gent que ja es queixa de calor i encara no han començat a pujar.

Salutacions

ricardsotazero ha dit...

Doncs si, l'estiuet de San marti torna fidel a la seva cita i ens farà la guita els proxims dies; quan ja comences a rebre els primers freds i ja entres en l'aroma de l`hivern, , toma estiuet, ja tornarem a tenir temp. de 20 graus amb temps anticiclonic, lleig i brut.
Que hi farem!!

Anònim ha dit...

Dons jo a través del radar veig un plugim davant de Tossa. Si no m'equivoco ens està acabant de passar una linia frontal. Ahir per la tarda gran part de Catalunya estava plena de núvols, crec que ho hem de saber malgrat sigui Novembre i moltes persones ens passem el dia treballant dins de llocs tancats i no ens enterem de si a fora fà núvol o fà sol. A mi per lo menys em fà sentir bé saber-ho.

Per cert, en les recents jornades sobre el Canvi climàtic es va dir que comencen a haver proves científiques de que el canvi climàtic, al nostre pais es traduirà sobretot per un increment dels dies ennuvolats. Què en penses d'això.. Fran? Creus que serà així? Perque la veritat, he sentit tantes menes de prediccions que ja no se que és el que serà del cert o el que es diu per dir, per atraure audiència, per viure del cuento o per semblar sabi, com els futuròlegs astròlegs o les bruixes amb els tarots..

Salutacions

meteotossa ha dit...

Bones anònim,

efectivament, ens està acabant de passar un front càlid, que està fent disparar la cota de neu ben amunt i també ho farà les temperatures. A la resta, està deixant un dia mig mig amb gotetes inesperades en alguns punts del NE. Malgrat això, el temps a partir de demà ha de ser ben estable i assolellat amb alguns núvols alts, amb temperatures primaverals de dia.

Respecte al tema del Canvi climàtic ens podríem allargar moltíssim i potser no arribaríem a cap conclusió plenament vàlida.
No obstant això, sí que s'està demostrant en els darrers anys un increment del dies de núvols especialment a l'estiu (en Josep Pascual, de l'Estartit, ho ha pogut comprobar amb el seu recull de dades diàries). El problema el teni, que es bassa en una sèrie molt curta i, per tant, el comportament del clima va en relació a series de milers d'anys per saber exactament com es comportarà- Fred? Calor? Està clar que el planeta s'escalfa, però també s'escalfava en l'`poca medieval i després varem tenit el mínim de Maunder...
La realitat avui dia és doncs que el planeta s'escalfa any rere any, però el que pugui passar d'aquí uns anys és pura ciència ficció, si serà un cicle natural d'una etapa interglacial o l'escalfament continuarà sense fre... Passi el que passi, molt em fa a mi que ni tu ni jo ho veurem.