divendres, 27 de novembre del 2009

Esperant pluja i fred.

Finalment, com ja es veia a venir al llarg de tota la setmana, es confirma un important canvi de temps de cara a diumenge que ens portarà precipitacions i temperatures bastant més fresques.
El pas d’un front fred obrirà les portes a una massa d’aire fred d’origen polar que farà imposar un ambient hivernal arreu d’Espanya.

A Tossa s’espera un dissabte amb temps estable i alguns núvols alts. Serà Diumenge quan començarà el canvi de temps; s’espera un matí mig ennuvolat i sense precipitacions, al llarg de la tarda aquests núvols s’aniran fent més espessos i començar a deixar precipitacions a darrera hora, més importants de cara al vespre i al llarg de tota la nit. Aquests continuaries tota la matinada de Dilluns deixant un darrer dia de mes variable, amb ruixats al llarg del matí i alguns probables a la tarda. Les temperatures serien clarament més baixes, amb glaçades a la zona interior de Tossa la nit de dilluns a dimarts.

Amb aquest fred farà presència la neu, ja que aquesta baixarà dels 1600 metres de primera hora de diumenge els 800 metres de dilluns a la zona de Catalunya. S’espera que en zones del Pirineu i de diferents punts d’interior d’Espanya (especialment la meitat nord i la Meseta central) la neu pugui fer acte de presència en cotes de 600 metres i emblanquinar ciutats com Burgos, Segovia, Soria i quedar-se a les portes de Madrid. En alguns punts sembla que la nevada podria ser important i rondar el metre de neu nova, bona noticia pels amants de l’esquí de cara al pont del mes de desembre.

Ho anirem seguint atentament.