dimecres, 9 de setembre del 2009

Continuem patint

Doncs sí, continuem patint per la falta de pluges que estem patint a Tossa, com diu en Marc Bret en el seu blog “Estem en una situació de sequera extrema”. Fa mesos que no plou i la vegetació té símptomes importants d’estrés i en les zones més obertes al sud alguns arbres ja comencen a morir.

Malauradament, els últims models no indiquen cap canvi de temps que ens porti pluges i això que els darrers dies, amb l’anticicló basculant cap al nord semblava que podíem tenir alguna alegria en forma de temporal de pluges, però ara per ara, sembla que haurem d’esperar o veure si els models tornen a donar un tomb i per fi podem regar una mica.

4 comentaris:

tempspalamos ha dit...

A la zona de Romanyà totes les muntanyes tenen àmplies zones de color marró,amb moltes espècies vegetals mortes o en procés.MAI,havia vist res semblant.
La sequera està provocant un verdader desastre,només comparable amb un incendi.

SelvadeTossa ha dit...

Sembla ser que les plujes fortes estan caient al Mediterrani oriental (més de 200 litres a Estambul!) i aquí ni gota freda ni gota calenta, pura sequera..
El mes passat va caure alguna que altre tempesta molt puntual entre la Selva i l'Empordà. No he vist les muntanyes de Romanyà pero si estan com dius està clar que, a l'igual que Tossa, també deurien quedar al marge de les precipitacions. ..Estaria bé poder disposar d'un mapa actual i detallat que reflecteixi el grau d'incidencia de la sequera al territori. Segurament existeix. Fran ..Tu tens accés a algún?.

Salutacions

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Tranquils companys, que ja voreu com aquest cap de setmana i principis de la propera, ens regara poc, hu molt, sembla que no serán grans pluges, però remullarem el terra que ja ens conve, sobre tot a tots els que estem a costat de la costa, encara que a vegades plou a un lloc i al altre no, sense anar més lluny el passat divendres dia 4 de Setembre a La Sagrera van caure 5,9 l/m2, mentres a altres barris de la ciutat no va cuare ni una gota, de totes maneres això es tot lo que ha caigut entre agost i lo que portem de setembre, anims, que jo crec que aquest cap de setmana, mullarem !!!!

SelvadeTossa ha dit...

..Es clar, pero ni que caiguessin 200 litres i de repent baixessin a rebosar les rieres faran resucitar alguns arbres que van començar a creixer quan jo era petit. Molts dels danys de la sequera son ja irreparables. L'aigua només calmaria la sed als qui encara son vius.