dijous, 16 de juliol del 2009

Boires, ruixats i onada de calor.

La jornada d’avui dijous s’està caracteritzant per la presència de núvols baixos o boires altes enganxades a les muntanyes amb una brisa suau de sud-est que estan portant-nos unes temperatures agradables, en prou feines es passen dels 23ºC. No obstant, la tendència és que aquestes boires desapareguin i deixin una tarda assolellada i calorosa.
Imatge visible del meteosat, on s'aprecien els núvols baixos en tora la façana nord del mediterrani català.
.
Divendres de ruixats i tempestes.

Demà divendres, serà un dia radicalment diferent. El pas d’una bossa freda amb humitats elevades en diferents nivells facilitarà la convecció i, per tant, els ruixats i les tempestes. Les temperatures seran clarament més baixes i, fins i tot, la neu pot fer acte de presència al Pirineu per sobre dels 2400 metres aproximadament. Així doncs, demà divendres s’espera a Tossa un dia amb creixement de nuvolades des de primers hores del dia, que donaran ruixats i tempestes, algunes d’elles podien ser d’una certa intensitat. Al vespre podria entrar una mica de tramuntana. Les temperatures la nit de divendres a dissabte seran fresques.
.
Onada de calor “canícula”.

Encara falten dies, però la setmana vinent pot ser històrica. Una llengua molt càlida afectarà tota la Península Ibèrica, especialment la seva part Oriental, i farà disparar les temperatures, a més, tindrem vents de SW-W (vents secs que arriben reescalfats). Ho anirem seguint, ja que les temperatures (a l’ombra) podran arribar als 35ºC a la costa i superar els 40ºC a l’interior.


Model GFS. Situació de temperatures a 1500 metres d'alçada esperada pel proper dimecres a les 15 hores, amb la +25 a Catalunya i rondant la +30 per la resta d'Espanya.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

Portem uns dies amb humitats força elevades i amb nuvols baixos lo qual a mi em recorda més les tardes de mes d'agost (en les quals sol ser algo més habituals perque l'aigua del mar està més calenta) que les de Juliol. M'agrada veure les carenes de les muntanyes de Tossa amarades de "boira"; la vegetació es clar, també ho agraeix..

Salut