diumenge, 31 de maig del 2009

Dia de seguiment, ruixats, tempestes, petacs d'aigua.

Avui diumenge, és un d’aquells dies per a tot aficionat a la meteorologia per estar davant de l’ordinador i anar seguint l’evolució de la situació, ja que s’espera que sigui una jornada, especialment durant la tarda, molt moguda en tot el nord-est.

El solc fred en alçada, humitat saturada en tots els nivells de la troposfera, alts índexs d’inestabilitat que amb la calor acumulada dels darrers dies i l’aportació humida de vents de mar cap a terra, afavorirà i molt la convecció diürna. El creixement de nuvolades serà continu al llarg de tot el dia i a partir de la tarda els ruixats i les tempestes sovintejaran en tot el nord-est de forma irregular però que podran caure en molts punts, també s’estendran a altres punts del Principat. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i que em punts interiors del nord-est i interior de Barcelona podran ser fortes i localment amb calamarsa. A partir del vespre aniran desapareixent per deixar de nou un dilluns assolellat amb algun intervals de núvols.

A Tossa, per tant, s’espera un mati variable, on els núvols s’aniran fent cada cop més importants i el creixement de nuvolades serà important. Sembla que a partir de migdia, els ruixats podrien afectar la nostra vila, localment amb tempesta i algun ruixat d’alguna certa intensitat. Com sempre passa, és molt difícil de preveure on acabarà caient els ruixats més forts i, fins i tot, si ens arribarà, però aquesta vegada, els diferents elements concorden com per poder tenir a Tossa un petit festival de pluja. A seguir-ho!