dijous, 21 de maig del 2009

Calorada, boires i… ruixats?


Avui dijous, com ja va passar ahir dimecres, s’espera un dia calorós amb una temperatura màxima que a Tossa rondarà els 25ºC i en zones interiors es superaran fàcilment els 31ºC.
Aquesta petita calorada durarà fins demà divendres, ja que pel cap de setmana s’espera que les temperatures tornin a recular i, fins i tot, tinguem un diumenge una mica plujós.

Així doncs, avui dijous s’espera un dia bàsicament assolellat però amb alguns núvols alts i, fins i tot, no es descarta l’aparició d’alguna boira litoral o núvols baixos enganxats a la muntanya degut a la mateixa calor. Les temperatures no cal dir-ho, entorn els 25ºC durant les hores centrals del dia.

Divendres, serà un dia molt semblant al de dijous, però amb la probabilitat més alta que tinguem boires i núvols baixos, a més, ja tindrem alguns ruixats (tempestes tèrmiques) en zones del Pirineu i cap el tard, podrien arribar algunes per ponent.

A partir de dissabte, es notaria una mica més el canvi de temps, amb l’extensió de la nuvolositat durant la tarda i l’aparició de ruixats i tempestes de forma irregular a la meitat nord y a darrera hora pel sud del Principat, les tempestes de la zona del Pirineu i Pre-Pirineu de Lleida podran ser fortes i puntualment abundants.
Al llarg de la matinada de Diumenge nous nuclis de precipitacions s’estendrien de sud cap a nord originant un diumenge amb cel cobert i precipitacions més aviat febles durant el matí. Les temperatures començarien a baixar progressivament a partir de divendres.