divendres, 10 d’abril del 2009

Setmana Santa passada per aigua.


El pas d’una bossa freda aïllada en alçada, originarà la formació d’una baixa just enfront de la costa valenciana, impulsant un flux de llevant important, que junt a la bossa freda en alçada i l’alimentació de la mateixa baixa, originarà un episodi important de precipitacions que podran acumular quantitats molt importants (més de 50 litres en 24 hores). Haurem de veure si aquesta vegada si toca Tossa.

Així doncs, el pronòstic esperat a Tossa models en mà seria el següent.

Divendres: dia ennuvolat amb cel cobert a la tarda, on es podria produir alguna precipitació dèbil. A partir del vespre i, sobretot, al llarg de la nit, les precipitacions es farien més importants, fent-se continuades i persistents.

Dissabte: jornada de cel cobert, amb precipitacions generalitzades i continuades que al final del dia podrien acumular quantitats molt abundants (en alguns punts del nord-est es poden superar fàcilment els 100 litres en tot l’episodi). No es descarta alguna tempesta i que en alguns moments la pluja sigui d’una certa intensitat. Les temperatures seran clarament més baixes. Bufarà vent de sud girant a llevant, amb algun cop moderat que originarà una petita alteració marítima (onades de 2 metres a primera línia). A darrera hora del dia, girarà el vent a gregal.
.
Diumenge: continuarien les precipitacions, però de forma més intermitent i en forma de ruixat, especialment durant la primera meitat del dia. Bufarà vent de gregal girant a tramuntana amb cops que podrien superar els 50 km/h a Tossa. Temperatures un xic més altes. Hi haurà mar de fons del nord-est.

Dilluns: s’obririen clarianes tot i que podria caure algun ruixat a la tarda i les temperatures es recuperarien.

Així doncs, ens espera un pont de setmana santa passat per aigua, amb un episodi de pluges que en molts llocs pot donar que parlar si els pronòstics es compleixen, i és que em de tenir present que som a la primavera, i que aquestes baixes mediterrànies són molt erràtiques i sempre dependrà del seu últim moviment per veure on acabarà caient la precipitació més abundant.

Ha seguir la situació i a aquells que no els hi faci la guitza, a gaudir d’aquest seguiment.

1 comentari:

vila86 ha dit...

ai ai ai.. em sembla que rodaran caps per tv3... ara mateix fot un sol espatarran! i només a plogut 1 litre..