dijous, 30 d’abril del 2009

Nit de pluja abans del sol.


Avui dijous, dia abans del pont de l’1 de Maig, s’ha despertat assolellat, però amb el pas de les hores el sol ha començat a quedar esmorteït i els núvols han començat a guanyar a terreny. La causa és el pas d’un front fred bastant actiu que a hores d’ara està donant precipitacions en molts punts de Catalunya, algunes d’elles d’una certa intensitat i, fins i tot,sembla que amb algun nucli tempestuós.

Així doncs, amb el pas d’aquest front, que a més crearà una petita àrea d’inestabilitat enfront del litoral català, s’espera que a partir del vespre, les precipitacions arribin a Tossa, o millor dit, sembla que arribarien a Tossa (després del salt que ens han fet les nombroses tempestes al llarg d’aquest mes d’abril, començo a desconfiar de mi mateix). Però vist els models, la situació en els diferents nivells i el moviment de les masses nuvoloses sembla que aquesta vegada no ens faran el salt i podrem regar una miqueta, que ja ens tocaria, i es que Tossa es una de les zones (per no dir l’única) que menys ha plogut aquest mes d’Abril.

En resum, que a partir del vespre i al llarg de la nit, les precipitacions han de fer acte de presència a Tossa, no es descarta que a primeres hores de la matinada siguin d’una certa intensitat. A partir de demà, primer dia del pont, tot i la presència de núvols a primeres hores que encara podria deixar algun ruixat, la tendència serà a obrir-se clarianes i a deixar pas un cap de setmana assolellat (si no fan acte de presència les boires o els núvols baixos de mar) amb temperatures cada cop més altes.

A gaudir del pont i a seguir l’evolució de les pluges d’aquesta nit.