diumenge, 1 de març del 2009

Els canvis es van confirmant


Si aquest mes de Febrer ha vingut marcat per un principi fred i plujós i un final sec i suau. El mes de Març sembla que donarà de parlar, especialment a partir de dimecres pel fred i la neu.

El pas d’un front pel centre peninsular basculant direcció el mediterrani aportarà vents més aviat marítims que ens donarà un principi de setmana una mica humida, amb precipitacions en forma de ruixats demà dilluns, especialment a la meitat nord i dimecres, quan es farien més continuades. Aquesta petita baixa, farà bascular l’anticicló cap l’oest, ubicant-se a l’atlàntic i obrint un corredor de nord ben marcat per on entrarà una potent massa freda que ens afectarà de forma directa a partir de darrera hora de dimecres acompanyada de forts vents que es farà notar als dos extrems de Catalunya.

Aquesta entrada freda, vindrà acompanyada d’humitats una mica elevades i que podrà originar ruixats tant dijous com divendres, localment serien amb tempesta. Al tenir tant d’aire fred en alçada, la neu podrà tornar a aparèixer a zones properes a Tossa, ja que la cota de neu es situarà entorn els 400 metres, localment per sota. No cal dir, que la sensació de fred serà ben acusada. Ho anirem seguint ja que tindrem una setmana ben moguda.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

Ei, molt bé! ahir vaig veure la xerrada-exposició que vas fer sobre els altocúmuls lenticulars i les ones atmosfèriques de vent a TeleTossa!.
Com be deies, a Tossa aquests núvols no es veuen gaire sovint. ..Penso que és una llàstima que el cim del Cadiretes no tingui 2000 metres més d'alçada!.