dimarts, 2 de desembre del 2008

Finalment, res de res…

Doncs sí, finalment ahir es va quedar a les portes la precipitació i la neu. Com ja es preveia, va haver-hi forta convecció amb el pas del front, però aquesta va ser davant la costa i ni tan sols va lliscar per la façana costanera. Això sí, ens va deixar un festival elèctric impressionant.

On sí han tingut sort en quan a neu, ha estat en el nord, centre i sud del país. Tot el Cantàbric, té un bon tou de neu, al igual que el Sistema Central i Ibèric arribant la neu a la Serranía de Cuenca. Bon tou de neu també al sud de país, en tota la Cordillera Penibètica (Sierra Nevada) i Subbètica (Jaén-Albacete). Fins i tot, aquesta matinada hi hagut algunes volves pel Montnegre per sobre dels 500-600 metres.
Imatge visible del meteosat a les 11 hores del matí, on s'aprecia la cobertura de neu en diferents indrets del país.

Per aquesta tarda, es podrien tornar a repetir els ruixats i les tempestes, i podria ser que es produïssin en terra ferma. Avui la cota ja es troba més alta, però en cas d’algun ruixat d’una certa intensitat podria caure la neu per sota dels 500-600 metres, això si s’arriben a produir ruixats.

Demà, dia variable, amb tarda coberta per núvols, sensació de fred per falta de sol i alguns plugims de cara a la tarda-vespre. A partir de dijous, temps estable i temperatures pujant.