dimecres, 19 de novembre del 2008

Nord per dies


Durant els propers dies, millor dit, durant la propera setmana tindrem una configuració isobàrica de nord, és a dir, que la circulació atmosfèrica en diferents nivells vindrà presidida per entrada d’aire del nord, aires més freds que faran baixar les temperatures progressivament, portant-nos un cap de setmana fred i un principi de setmana gairebé glacial.

Aquestes masses fredes de nord, en principi seran seques, per tant, s’esperen dies assolellats, tret del Pirineu on es produiran algunes nevades a totes les cotes del seu vessant nord. De cara a la propera setmana, una petita llengua més humida i més freda, ens podria afectar originant alguns ruixats en alguns punts, la cota de neu? Ja es veurà, queda molts dies i tot pot canviar.

El que sí queda clar, és aquesta situació de nord que es prolongarà una quants dies i la baixada de temperatures que serien més important pel cap de setmana. Així que abrigar-se!
Model GFS. Situació pel cap de setmana, amb una marcada situació sinóptica de nord, i una bossa freda a centre europa que poc a poc ens anirà arribant. L'ubicació de l'anticiló de les Açores i el de Siberia, està originant un passadís pel centre d'Europa que segur, donarà de parlar i molt durant els propers dies.

Model GFS. Situació per la nit de dimarts a dimecres de la setmana vinent, amb una bossa molt freda de -35ºC afectant-nos de ple, amb vents de NNE i una baixa relativa propera al Golf de Lleó que podria aportar un mica d'humitat en alguns nivells en zones de la meitat est. Ja es veurà que acaba passant.