dilluns, 15 de setembre del 2008

Tempesta amb Tuba a Tossa i Barcelona.


El passat dissabte dia 13, i amb el pas del dia anterior d’un front actiu, va obrir les portes a l’entrada d’una bossa freda a nivells alts (-22ºC a 5500 metres d’alçada) que va donar origen a la formació de tempestes a la tarda.
Aquestes tempestes, van deixar un espectacle de llums i colors, però també de fenòmens en el litoral central, amb la formació d’un nucli de tempesta espectacular front les costes de Barcelona, que va donar lloc a fenòmens tornàdics.

En l'animació de la imatge del radar, es pot apreciar la força que va agafar la tempesta, amb unes tonalitats vermelloses ben marcades, fins i tot, es pot apreciar com realitza una mena de rotació sobre si mateix.

Des de Tossa, es va poder apreciar una tuba o cap de fibló mar endins, que es podia apreciar perfectament com penjava del nuvolot. A més, amb l’arribada de la desfeta de les tempestes de l’interior, va donar origen a escenes fotogèniques bastant boniques.

A primeres hores del matí, amb la sortida del sol, ja es començava a intuir que durant la tarda hi haurien tempestes fortes enfront el litoral, degut a la forta convecció que s'apreciava.



A partir de migdia, els congestus començaven a ser importants dins de mar.




A mitja tarda, les nuvolades creixien amb força i rapidesa i es realimentaven amb l'arribada de noves masses de núvols de les tempestes interiors. Fins i tot a Tossa, va caure un ruixadet que va deixar 0,5 litres.



Entorn les 19:30 es va forma aquest Cap de Fibló o Tuba davant la costa tossenca.


Realment, les nuvolades amb es cap de Tossa al fons, va donar origen a una escena ben fotogènica, amb bon convinat de colors i formes.



Des de Barcelona, es podia veure un espectacle com aquest.


Fotografies cedides pel forero Parhelio. Reportatge complert clica aquí.


Fotografies cedides pel forero Tramu. Veure reportatge complert clica aquí.

2 comentaris:

Tossanatura ha dit...

Grans fotos, i gran explicació

Horoscops ha dit...

Bona nit!
Gran explicació que fas sempre, en aquesta entrada i en totes. I sempre ensertes la predicció, tot i que es la primera vegada que et comento sempre mi passo a llegir-ho tot. Ara tu també et pots passar per el nostre blog de notícies dia a dia i d'ultima hora. Sempre disposats a donar tota l'informació de Catalunya pels catalans i la resta del món. Ens pots enviar notícies o fotogràfies al nostre correu i les penjarem a la nostre pàgina web amb molt de gust, esperem la teva participació!
Que vagi bé i segueix així ;)

http://noticiescatalunya.blogspot.com

noticiescatalunya@hotmail.es