dimarts, 5 d’agost del 2008

Onada de Calor

Aquests dies, comenta a ser noticia el calor sufocant que comenta a fer arreu del país i també a Catalunya. A Tossa, aquesta calor es fa notar de valent amb temperatures ambientals a l’ombra de gairebé 30ºC i que amb la humitat registrem temperatures de xafogor de fins a 40ºC

L’origen d’aquesta onada de calor, normal en cada estiu, és una massa càlida d’origen Africà, que en els propers dies s’anirà desplaçant cap a l’est peninsular, amb unes temperatures de fins a 26ºC a 1500 metres d’alçada.

En moltes zones d’Espanya, les temperatures arribaren als 40ºC fàcilment i en algunes zones superar aquest llindar. A Catalunya, zones com la plana de Lleida i zones de l’Ebre les màximes podrien arribar els 40ºC de cara a dimecres.

A Tossa, les temperatures màximes podrien superar lleugerament els 30ºC, però degut a la humitat la temperatura de xafogor seria molt més superior. Sens dubte, aquesta setmana serà la més calorosa de l’estiu i serà un dels temes d’actualitat. A partir de dijous, amb l’aparició de ruixats i tempestes en nombroses zones, les temperatures tornaran a suavitzar-se.