dissabte, 16 d’agost del 2008

DESPRÉS DE LA TEMPESTA…

Després de l’espectacular tempesta d’ahir a la matinada, que en alguns llocs es va mostrar força virulenta, ha arribat la calma...

Ha Lloret de Mar, tot sembla indicar que va haver-hi un esclafit, segons testimonis “tot corria d’un costat a una altre, les cadires volaven, els para-sols es doblegaven, no plovia... queien galledes d’aigua...”. Segons dades de protecció civil de Lloret, es va registrar a les 00:24 hores, una ratxa màxima de vent de 78,9km/h i en aquell mateix minut, una taxa de precipitació de 480mm/h. En total es van registrar 11,4 litres.

En aquestes fotografies es pot apreciar les destrosses que va ocasionar el suposat esclafit. Cal remarcar, que tota la matinada, els bombers van estar retirant branques i netejant la via pública. Es va haver de tallar alguns carrers per acumulació d’aigua i per presència de branques en alguns carrers.



Sobre el mar, a Tossa, es podia veure a primera hora del matí com la tempesta ja s’allunyava i es començaven a obrir grans clarianes. No vaig apreciar cap fenomen tornàdic tot i que la situació era bastant òptima.

La gran sorpresa del dia, pe`ro, ha estat la neu al Pirineu que ha aparegut per sobre dels 1900 metres i agafat per sobre dels 2200. Una enfarinada gens prevista i poc inusual un 15 d'agost enm aquesta cota. Si bé, és normal (però no continuat) veure neu un 15 d'agost per sobre dels 2500-2800 metres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina manera de ploure! Tossa va quedar per uins moments anegada d''aiguam El ruedo, peixeteries, lKancorm molt bon rresum meteotossa. Salut!