dissabte, 3 de maig del 2008

Petit Canvi per Dilluns

Després d’aquest llarg pont ben assolellat, amb màximes que a Tossa han superat els 21ºC (21’9ºC avui dissabte, màxima absoluta del que portem d’any), sembla que dilluns tindrem un petit canvi que es manifestarà amb ruixats a la meitat nord de Catalunya i alguna ruixadet dispers i de poca importància (vist des d’avui) a la nostra localitat.

Model DWD. Humitat esperada a 3000 metres d'alçada, on s'espera una humitat elevada en les capes baixes i mitges, que unit a l'escalfor del dia, originarà ruixats i alguna tempesta a diverses zones de Catalunya.

El pas d’una petita línia d’inestabilitat en les capes mitges, associada a un pas frontal fred desgastat, originarà el creixement de nuvolades en zones de muntanya de Catalunya, especialment a la meitat nord i prelitoral, que acabarien originant ruixats de tarda, més importants a la meitat nord i est de Catalunya. A últimes hores de la tarda arribarien a algun punts del litoral nord i maresme, i a la zona dels Ports. Serien ruixats de dèbils a moderats amb quantitats entre els 1 i 5 litres majoritàriament, amb algun màxim entorn la serralada transversal i algun punt del prelitoral de Girona entre 5 i 10 litres.

Model GFS. Mapa de precipitació esperada per dilluns a les 18 hores, on s'aprecia que Catalunya, en espacial al seva meitat nord, s'acumulin quantitats entorn els 1 i 5 litres, amb algun màxim entre 5 i 10.

Dimarts, es podrien repetir alguns ruixats en sectors interiors del nord-est aïllats i localitzats.

Demà diumenge, intentarem afinar més sobre aquest petit canvi de temps que ens espera.