diumenge, 1 de juny del 2008

Diumenge de paraigües

Finalment, la pluja que anunciava els darrers dies ha arribat. Tot i que els models ballen molt darrerament, la ubicació d’una DANA en el bell mig de la Península, està originant un impuls d’aire humit del sud que està originant la formació de nuvolades convectives que donen lloc a precipitacions. Unes precipitacions que seran continuades i generoses, localment amb tempestes i d’una certa intensitat. Sembla ser, que a Tossa, aquesta vegada, seria un dels indrets on podria ploure més aquest diumenge de tot Catalunya.

Malgrat això, sembla que a partir del migdia la precipitació començaria a minvar i podria desaparèixer a la tarda. No obstant, es formaran tempestes arreu de Catalunya, més importants en punts de muntanya de la meitat nord. No es descarta, que alguna d’aquestes tempestes puguin arribar a Tossa cap al vespre, seria un fenomen molt puntual.

Per Dilluns i Dimarts, s’esperen que els ruixats i les tempestes es formin a l’interior de Catalunya, molt especialment en punts interiors del Nord-est. Aquestes, podrien arribar a Tossa a partir de la tarda-vespre en forma de ruixats. Ho anirem seguint.

Així doncs, un matí de diumenge de paraigües a Tossa, i de tempestes a la resta de Catalunya. Una molt bona manera de començar aquest mes de Juny.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Resto a l'espera del resum del maig, estic molt impacient, per veure les dades del mes.
Una forta abraçada germanet: