diumenge, 25 de maig del 2008

Diumenge de paraigües...

Realment, portem uns dies en que els models a casa nostra han fallat i molt. No obstant, en àmplies zones de Catalunya hem tingut tempestes fortes, amb calamarsades importants. Fins i tot, al nord d’Aragó, sembla que s’ha format una “supercèl·lula” aquesta tarda!

Avui diumenge sí, sí que mullarem el territori, i ja no pas perquè ho diguin els models, sinó perquè ja és hora que ens toqui la rifa a nosaltres i avui he comprat tots el números, així, que pluja... Per la rifa de dimarts, també rebrem algun premi gros.

Bé, bromes apart, tots els models acabats de sortir del forn, ens indica que avui diumenge rebrem pluja i amb quantitats no menyspreables. Aquesta situació de ruixats, ja es veu clarament en les imatges del meteosat i també en el radar de l’Agencia Estatal de Meteorologia. I és que la Baixa Freda Aïllada, ja està començant a ubicar-se a l’oest peninsular, que a nosaltres ens impulsarà un vent més aviat marítim justament amb el pas d’una àrea d’inestabilitat ja manifesta davant la conca mediterrànea espanyola.


De cara a dimarts, la formació d’una petita baixa relativa davant la costa catalana (Ja portàvem dies anunciant aquesta possibilitat) reactivarà les precipitacions a la meitat est.



Imatge del radar del SMC a les 06:00h. S'aprecia una franja de precipitació important enfront de mar, tot indica que s'anirà apropant cap a nosaltres.



Model GFS. Ja indica la probabilitat de precipitació important en tota la meitat est, en especial les comarques gironines.



Imatge del meteosat a les 04:15. S'aprecia la massa de núvols compacta en tota la mediterrànea occiental i el centre de la BFA justa davant les costes portugueses.



Radar de l'AEMET. Observació de la massa de precipitació que ens ha d'afectar de forma directa al llarg d'aquest diumenge.

El GFS per dimarts també indica precipitacions abundants a casa nsotra. A veure que passa finalment...