dimecres, 9 d’abril del 2008

SEMBLA QUE SI!

Després d’anar seguint durant tota la setmana les baixes, finalment sembla que s’ha decidit a atacar el Principat de Catalunya, i tot i que Tossa no rebrà molta precipitació, la zona del Pirineu i els seus contraforts (Pre-Pirineu) rebrà aigua de valent, amb acumulacions que podrien superar els 150 litres en tot l’episodi.


Realment, una bona noticia tenint present que és en aquestes zones on més falta fa, on es troben les capçaleres dels rius que van a parar als soferts embassament catalans. Siguem sincers, l’aigua a la costa, pocs embassaments emplena.

Situació sinòptica per la nit de dijous a divendres.


Així doncs, tot i que el dia d’avui es presenta tapat, amb boires a les muntanyes, a partir de demà les precipitaciions es faran importants i generalitzades a tot el Pirineu i interior de Catalunya, sent moderades i continuades al Pre-pirineu i més abundants al Pirineu Lleidatà.

Tossa, tindrà un dia tapat, amb algunes clarianes tranistòries. Al vespre, el cel es taparà i podria caure alguna gotellada, tot plegat poca cosa.


Divendres, les precipitacions continuaran en tot el Pirineu i Oest de Catalunya, on a la meitat Occidenat del Prepirineu s’acumularan quantitats molt abundants. A Tossa podran caure ruixats febles a moderats, més probables a partir de migdia. No s’espera que acumuli quantitats superiors els 10 litres.
*Al ser una situació molt complexa és possible que la situació canviï dia rere dia.