diumenge, 27 d’abril del 2008

Ruixats de tarda...

Demà dilluns, el pas d’un sistema frontal fred, originarà una nova tongada de ruixats en tota la meitat nord i prelitoral de Catalunya, que a última hora de la tarda, deixarà ruixats a la nostra vila. Diferents models, ens indica màxims de fins a 15 litres en tot l'episodi de demà.


Model GFS. Podem apreciar el model de precipitació esperada acumulada entre les 18 i les 00 hores de demà dilluns amb una acumulació mitjana d'entre 10 i 15 litres.



El Model DWD. Podem apreciar la humitat de l'aire esperada a uns 3000 metres d'altitud per demà a la tarda. Hem de recordar, que com més humitat hi hagi en les capes de l'atmosfera, més energia tenen els núvols per crèixer. A més, es veurà afavorit per l'entrada d'una massa freda en alçada (d'uns -22ºC) que afavorirà encara més, el creixement de nuclis convectius, originant, fins i tot, tempestes i alguna calamarsada.


El Model mesoescalar MM5. Aquest model, al igual que el GFS anterior, indica precipitació generosa a gran part de Catalunya, especialment al nord-est, que és l'indret on jo penso que podria caure més precipitació i amb ruixats d'una certa intensitat. Aquest model indica entre 5 i 10 litres a la nostra localitat.

Dimarts, el dia serà variable, amb algun ruixadet a l'interior del nord-est, dificilment arribarà a la costa. Dimecres, tot sembla indicar, que acabaríem el mes, amb una altre tarda de ruixats. A veure si tenim sort, ja que el principi de Maig es presenta ben assolellat.