dimarts, 8 d’abril del 2008

LES PLUGES ENS FAN EL SALT

Tot i les abundants precipitacions que s’estan registrant en gran part de la península, Tossa no rep ni gota.

El desplaçament de les baixes més cap el nord, ha originat que els vent de sud netegin el núvols del cel tossenc. No obstant, aquesta situació portarà precipitacions abundants a tot el Pirineu, Pre-Pirineu i interior de Catalunya, és a dir, els indrets on realment fa falta l’aigua i on es troben les capçaleres dels rius.

Imatges de satèl·lit a les 12:45 hores. Animació




Així doncs, les primeres baixes que ens havien de creuar, s’han mostrat molt poc actives a casa nostra. Ahir dilluns, tot i ser un dia gris, fred i humit, només es va poder apreciar quatre gotes aquesta matinada que en prou feines han mullat el terra. La temperatura en prou feines va superar els 13 ºC i la falta d’insolació va originar una sensació tèrmica acusada.

Avui dimarts, el vent de Garbí s’està fent notar i ha netejat el cel de núvols. No obstant, la temperatura en prou feines supera els 18ºC.

Demà dimecres, serà un dia semblant al d’avui, però amb més intervals de núvols que en alguns moment podrien cobrir el cel. A partir de migdia creixeran nuvolades pel massís de Cadiretes. No s’esperen precipitacions, tot i que a última hora del dia podria caure alguna gotellada. Temperatures més elevades. Vent de sud amb algun cop moderat.

Dijous, amb el pas de la baixa pel nord, podrien caure ruixats dèbils i transitoris durant el dia, més probables a partir del vespre. No sembla que hagi d'acumular precipitacions importants a la nostra localitat. Les temperatures serien més baixes i el vent bufaria moderat amb algun cop fort de component sud i oest.

Situació sinòptica per la nit de dijous a divendres, amb el centre de la baixa creuant per sobre de Catalunya.



*Al ser una situació molt complexa és possible que la situació canviï dia rere dia.