dissabte, 29 de març del 2008

Sí! Més aigua a partir de diumenge tarda-vespre.

Doncs sí, sembla que a partir de demà a la tarda, una nova tongada de ruixats afectarà les nostres contrades i que a Tossa es faran més importants ben entrada la nit.

Aquesta nova situació de pluges, té el seu origen en un front atlàntic acompanyat d’una bossa freda en alçada, que en arribar al mediterrani formarà una petita baixa, que a últimes hores de diumenge impulsaria vents humits de llevant i, per tant, precipitacions més generoses tot i que no sembla que hagin de ser molt abundants.


Model GFS de pressió en superfície i temperatura en alçada la nit de diumenge a dilluns (00:00 hores)
Tot i que diumenge el dia es presentarà tranquil, amb el pas de les hores, els núvols alts es faran cada cop més espessos i, a partir de migdia, cobriran el cel tossenc. A partir del vespre començaren a caure les primeres gotes i que es faran més continuades ben entrada la nit i la matinada de dilluns. No es descarta que vagin acompanyades de tempesta. Les temperatures sense gaires canvis.


Model GFS de precipitació per la nit de diumenge a dilluns (00:00 hores)


A partir de mig matí de dilluns les precipitacions desapareixerien, amb obertures de clarianes a partir de migdia, no obstant, no es descarta a última hora de dilluns alguna gotellada, tot plegat poca cosa. Les temperatures baixaren lleugerament.

A partir de dimarts el sol predominarà a la nostra vila i les temperatures pujaran.